2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem támogatott, de elfogadott módosítások

A kormány által nem támogatott, de az Országgyűlés által elfogadott két SZDSZ-es módosító indítvány 52 millió forinttal növeli a jövő évi költségvetés hiányát a tervezetthez képest - derül ki a kedden jóváhagyott javaslatokból, amelyeket a 2009-es büdzséh
2008. november 25. kedd 16:10 - Hírextra
Bár Kóka János (SZDSZ) is nemmel szavazott saját indítványára, a parlament mégis nagy többséggel, 364 igen és 14 nem szavazattal támogatta, hogy a Miniszterelnökség fejezetébe tartozó, az állami vezetőkkel kapcsolatos és egyéb humán feladatok támogatását csökkentsék 68 millió forinttal.

Gusztos Péter (szintén SZDSZ) módosító indítványát, amely a nevelési, gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás, fejlesztő felkészítés, logopédiai ellátás, gyógytestnevelés kistérségi normatíváját emeli fel az előző év szintre, 9.800 forint helyett 11.000 ezer forintra, 210 igen, 167 nem szavazattal és egy tartózkodással fogadták el. Ez összesen 120 millió forint pluszkiadást jelent.

Szavazategyenlőség alakult ki Pettkó András és Hock Zoltán (mindketten MDF) módosító indítványáról és ezért az elnöklő Harrach Péter (KDNP) szavazatával fogadta el az Országgyűlés azt a javaslatot, amellyel 100 millió forinttal megnövelték a kábítószer-fogyasztás megelőzésével kapcsolatos feladatok finanszírozását.

Ennek forrása a Miniszterelnökség fejezetébe tartozó lakossági tájékoztatáshoz kapcsolódó kiadásokból elvont 100 millió forint.

Bánki Erik, valamint több fideszes és KDNP-s képviselőtársa ugyancsak ebből a fejezeti sorból vont el 170 millió forintot a jégkorong utánpótlásnevelés támogatására. Ennél a javaslatnál is szavazategyenlőség alakult ki és végül a Harrach Péter támogatásával fogadta el a Ház. (A felnőtt jégkorong-válogatottnak a 2009-es A-csoportos világbajnokságon való szerepléséhez a Fidesz és a KDNP több képviselője által javasolt 100 millió forintos plusztámogatást a parlamenti többség nem szavazta el.)

Az ifjúsági bizottság javaslatát, amely a helyi önkormányzatok támogatási és átengedett személyi jövedelemadójának fejezetében szereplő központosított előirányzatából 200 millió forintot von el, és a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatására fordítja, 228 igen, 147 szavazattal fogadták el.

Szinte egyhangúlag fogadta el a Ház a sportbizottság javaslatát, amely ötmilliárd forinttal emeli meg a települési önkormányzatok sportfeladataira fordítható forrásokat; ennek fedezete a közlekedési tárcától gyorsforgalmi útépítésekről elvont összeg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását