2024. április 27. - Zita

Kropkó triatlonistából vállalati tanácsadó lett

Három éve hagyta abba a versenyzést a triatlonista Kropkó Péter, azóta arra a legbüszkébb, hogy 35 sportegyesület megalakításában vett tevékenyen részt.
2008. november 25. kedd 21:00 - Hírextra
A miskolci származású sportember ezt a SportFogadó című talkshow-ban mondta el, a Baross Étteremben.

A beszélgetés során azt is elárulta: szülei balett-táncosnak szánták, bányamérnökként végzett, majd vízilabdázott, mielőtt kikötött a triatlonnál. Ebben a sportágban találta meg önmagát, s nemzetközi hírnévre is szert tett. Egyik legnagyobb sikere, hogy négyszer nyerte meg a Strongman Japán elnevezésű erőpróbát, de az ázsiai országban nemcsak ennek köszönhetően emeltek szobrot neki, hanem azért is, mert megkedvelték színes, szókimondó egyéniségét.

A kitartásáról híres sportoló 36 éves pályafutása után három éve vállalati tanácsadóként dolgozik és cégeknek tart motivációs tréningeket. Emellett a Sport 21 Utánpótlás-nevelési Programban is aktív szerepet vállal és arra a legbüszkébb, hogy miközben idehaza felére csökkent a sportklubok száma, ő három év alatt 35 egyesület megalakításából vette ki részét, s ennek köszönhetően háromszorosára nőtt a hazai utánpótlásbázis.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását