2024. április 26. - Ervin

A felelős pártok voltak többségben

Az egypárti kormányzás ellenére a parlamentben minden fontos döntésnél többségben voltak a felelős képviselők és pártok - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a költségvetés fő számairól szóló keddi parlamenti szavazást értékelve Budapesten.
2008. november 25. kedd 18:41 - Hírextra
Lendvai Ildikó szerint a szavazások kulcsszava a felelősség: az országnak felelős költségvetése lesz, amely csökkenti a hiányt és a kiadásokat, és semmilyen fedezetlen új kiadási tételt nem épít be a költségvetési tervbe.

A 2009-es költségvetés biztosítja a válság elleni védelem és a válságból kitörés fontos eszközeit is, például a munkahelyteremtéshez szükséges járulékkedvezményeket és az uniós támogatásokhoz szükséges nemzeti önrészt is - tette hozzá a frakcióvezető, aki szerint a költségvetés és az adótörvény "nem a szocialisták szívének legkedvesebb, áldozatokkal jár, ezeket azonban a válság kockázatainak csökkentése érdekében hoztuk".

A frakcióvezető a szavazásokat értékelve úgy fogalmazott: a keddi nap fontos mérföldkő volt a parlamentben a magyar gazdaság biztonsága és a válság elleni sikeres védelem útján. Kiemelte: kialakultak a költségvetés fő számai, a költségvetésről szóló további vitában már csak az egyes tárcák fő számain belüli átcsoportosítások lehetségesek, amelyek a gazdasági egyensúlyt nem veszélyeztetik.

"Köszönjük, hogy sem az SZDSZ, sem az MDF nem adott be olyan módosító indítványt, amelynek ne lett volna meg a fedezete" - fogalmazott a szocialista frakcióvezető.

Lendvai Ildikó jónak értékelte, hogy bár az adótörvényekben az örökösödési illetéken kívül érdemi adócsökkentésre nem volt lehetőség, mégis mód nyílt adóegyszerűsítésre. A feketegazdaság elleni küzdelem kapcsán üdvözölte a számlaadási kötelezettség kiterjesztését, a készpénzfizetés visszaszorítását.

Köszönjük mindenkinek, aki osztozott velünk ebben a felelősségben - közölte a szocialista politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását