2024. április 28. - Valéria

A karácsonyon is spórolnak

Szerényebb körülmények között, rövidebb ideig és kevesebb pénzből, de az idén is megrendezi a Miniszterelnöki Hivatal az Ország Karácsonya - Mikulásváros nevű rendezvényt a Kossuth téren - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő hétfői sajtótájékoztatóján.
2008. november 24. hétfő 14:21 - Hírextra
A gazdasági válságra tekintettel egy szűkebb, kevesebb programelemből álló, de a tavalyihoz hasonlóan igényes karácsonyi rendezvénysorozatot állítanak össze a szervezők Gyurcsány Ferenc döntése alapján - mondta Budai Bernadett. Hozzátette: a miniszterelnök azt kérte, hogy annyira csökkentsék le a rendezvény költségeit, amennyiből még a karácsony hangulatának megfelelő színvonalas és szórakoztató programokat lehet biztosítani.

A kormányfő határozott kérése volt, hogy ez a költség jelentősen alacsonyabb legyen az idén rendelkezésre álló keretnél és a tavalyi költségeknél is - szögezte le Budai Bernadett.
A szóvivő elmondta: az idei rendezvény költsége kétharmada tavalyinak, összesen nettó 45,3 millió forint.

A takarékosabb megoldások érdekében idén a tavalyihoz képest két héttel rövidebb ideig, december 6. és 21. között tart majd nyitva a Meseváros, az Ország karácsonyfája pedig december 26-ig áll majd a Kossuth téren - mondta Budai Bernadett.

A Meseváros ismét Mikulás napján, december 6-án este nyitja meg kapuit, Finnországból ekkor érkezik a térre a lappföldi Mikulás, aki a magyar Mikulással és gyerekekkel közösen bekapcsolja az Ország Karácsonyfájának fényeit - mondta a kormányszóvivő.

Arra a kérdésre, hogy melyik cég nyerte a karácsonyi ünnepek lebonyolításáról kiírt közbeszerzést, Budai Bernadett elmondta: egy korábbi közbeszerzés eredményeként egy három cégből álló konzorcium rendezheti meg az állami karácsonyi ünnepeket, Pyro-Ker 2000 Kft. Omegatrade Hungary Kft. és Privatex-Pyro Hungary Kft.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását