2024. április 29. - Péter

Hegedűvirtuóz a Zeneakadémián

Augustin Hadelich fiatal hegedűművész, a 2006-os indianapolisi nemzetközi verseny aranyérmese lép föl a Liszt Ferenc Kamarazenekar bérletsorozatának következő, hétfő esti hangversenyén a Zeneakadémián.
2008. november 22. szombat 11:22 - Hírextra
A német szülők gyermekeként Itáliában született Augustin Hadelich Haydn C-dúr hegedűversenyét szólaltatja meg, a Liszt Ferenc Kamarazenekar Haydn f-moll (La Passione) szimfóniáját és Mozart D-dúr divertimentóját adja elő - tájékoztatta az MTI-t Rónai Éva, az együttes menedzsere.

A fiatal hegedűvész a világ egyik legrangosabb nemzetközi hegedűversenyén, Indianapolisban nyerte meg 2006-ban az aranyérmet. Így ő vehette át a 2002-es győztestől, Kelemen Barnabástól az 1683-as ex-Gringold Stradivarit. A verseny egyik díja ugyanis, hogy az NBC Szimfonikusok legendás koncertmestere, Josef Gingold értékes hangszerével és a hozzá tartozó Tourte-vonóval játszhat négy évig a nyertes.

"Bartók hazájában fogok játszani, nagyon várom!" - írja honlapján az ifjú zenész, aki hegedűtanulmányait a livornói Mascagni Intézetben folytatta, majd a New York-i Juilliard Schoolban Joel Smirnoffnál szerzett művészdiplomát.

Sikeres év áll mögötte, januárban debütált a New York-i Carnegie Hallban, ahol Brahms kettősversenyét játszotta Alban Gerhardt csellistával. Majd világkörüli turnéra indult, ennek egyik állomása Budapest.
Idén fejezte be dupla CD-jének felvételeit a Naxosnál, a korongokra Haydn hegedűversenyei és Telemann szóló fantáziái kerültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását