2024. május 4. - Mónika, Flórián

A katonai lelkipásztor elvei

A katonai lelkipásztor munkája épít arra, hogy az egyház közösségteremtő, értékhordozó, nevelési-oktatási tapasztalatokkal rendelkező intézmény; a tábori püpök feladatai közé tartozik, hogy törődjön a katonákkal, családjukkal - nyilatkozta az MTI-nek pént
2008. november 21. péntek 21:08 - Hírextra
Bíró Lászlót csütörtökön nevezte ki katonai ordináriusnak XVI. Benedek pápa.A frissen kinevezett tábori püspök elmondta: a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciában betöltött családreferensi posztját továbbra is megtartja.

Hangsúlyozta, hogy a szolgálatukat teljesítő katonák körében komoly munkát végez a Magyar Katolikus Egyház. Életvezetési tanfolyamokat szerveznek katonáknak, nyári táborokat tartanak a katonaszülők gyermekeinek. Ezenkívül foglalkoznak a Magyar Honvédség civil alkalmazottainak lelkigondozásával is.

Bíró László a magyarországi tábori püspökségek történetében egyedülálló módon katonai rang nélkül, civilként tölti be ezt a tisztséget. Feladatairól szólva elmondta: koordinálja majd a katonaságnál dolgozó mintegy tíz lelkész tevékenységét és kapcsolatot tart a világ többi országában működő katonai ordináriussal és a Honvédelmi Minisztériummal.

A katolikus egyházi jogszabályok szerint a tábori püspök rangja egyenlő a megyéspüspökkel, a tábori püspökség intézménye önálló egyházmegyének számít - közölte a katonai ordinárius.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását