2024. április 29. - Péter

A tesztelők jól lehúzták a kenyeret

Vekniket és szeletelt kenyereket tesztelt a Kosár magazin, szigorú ítészek segítségével: sajnos sem a küllemük, sem belső tulajdonságaik nem bizonyultak túl jónak.
2008. március 13. csütörtök 16:30 - Hírextra

A 12 vekni kevés kivétellel a következő megjegyzésekre késztette a bírálókat: egyenlőtlen a felülete, matt, repedt, árkos, nyomott, nem szép a formája, koszos az alja.
A csomagoltak között az egyik belsejében óriási lyukak tátongtak, volt keletlen, élesztős ízű, nyersnek mondható, repedt, morzsás és akadt, amelyiknek a bele elvált a héjától.

A kenyerek zöme kóstolásra se szerepelt jobban. Íztelen, jellegtelen éppen úgy akadt köztük, mint erősen élesztős, savanyú, dohos. A veknis kenyerek mezőnyében csupán egy kiváló akadt, a Nonstop sütöde félbarnája. Öt kenyér kapott jó minősítést, 6 közepest.

A szeleteltek közül is egy lett kiváló, a Delta pékség félbarna kenyere. Volt olyan kenyér, amelynek kilója 580 forintba került, miközben a kategóriagyőztes 280 forintba került, ugyancsak kilónként.

A szeletelt-csomagoltnál a még megfelelt félbarna kenyér címkéje 478 forintot mutatott, ezzel szemben a kategória legjobbjáért 245 forintot kellett fizetni - állapította meg a Kosár magazin tesztcsapata.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását