2024. április 28. - Valéria

Több költségvetési módosítót támogattak

A jövő évi büdzséjavaslathoz összesen 17 kapcsolódó módosító indítványt támogatott csütörtöki ülésén az Országgyűlés Külügyi és határon túli magyarok bizottsága.
2008. november 20. csütörtök 13:26 - Hírextra
A költségvetési módosító javaslatok többségét Németh Zsolt, a bizottság fideszes elnöke nyújtotta be. Indítványai a határon túli magyarok jövő évi támogatásának növelésére vonatkoztak.

Németh Zsolt többek között a költségvetési támogatás jelentős növelését javasolja a magyar kormány által még 2000-ben létrehozott Erdélyi Magyar Tudományegyetem (Sapientia Egyetem) működésére, az egyetem további fennmaradása érdekében, és pótolná a Kárpátaljai Magyar Főiskola 90 millió forintos forráshiányát is. Javaslatai között szerepel az is, hogy növeljék a határon túli magyarok pályázati úton történő támogatására létrehozott Szülőföld Alapnak szánt összeget, ami így kétmilliárd forintra emelkedne.

Az összesen 19 javaslatból csak kettőt nem támogatott a bizottság, ezek elvonást javasoltak a Külügyminisztérium fejezetétől.

Az ülésen a húsztagú bizottságból hatan vettek részt - négy fideszes és két szocialista képviselő -, ez helyettesítésekkel 12 szavazatot jelentett. A 17 támogatott módosító indítványt a szavazásokon nyolc fideszes igen szavazattal fogadta el a bizottság, a javaslatok egyikét sem támogatta a kormány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását