2024. május 10. - Ármin, Pálma

Indokolatlan a Magyar Demokratikus Charta

A Fidesz azt kéri a kormánytól és az MSZP-től, hogy a Magyar Demokratikus Charta megalakulása érdekében ne áldozza fel azoknak az embereknek a biztonságát, akik a csendes többséghez tartoznak - mondta Lázár János, az ellenzéki párt parlamenti képviselője
2008. szeptember 5. péntek 15:54 - Hírextra
Mint kifejtette, az elmúlt hetekben "a kisebbségi kormány vergődése kapcsán ismét előkerült a hisztéria és a politikai balhé", amelynek "gerjesztése" mögött a Fidesz szerint befolyásos kormányzati tisztségviselők és vezetők állnak.

Lázár János megjegyezte: ahelyett, hogy a kormány megoldaná a súlyos gazdasági és szociális válságot, a Magyar Demokratikus Charta gyűlését szervezik meg, annak ellenére, hogy a kezdeményezés indokát az elmúlt két hónapban "fenyegetés, robbantás és egyéb merényletek kapcsán sem sikerült előállítani". A melegfelvonuláson történt atrocitások után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök július 6-án jelentette be, hogy a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni jogos nemzeti önvédelmet kezdeményez, és a charta gyűlést hirdetett szeptember 6-ra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását