2024. május 13. - Szervác, Imola

Februárban folyt. köv.

Szakértők és tanúk meghallgatásával folytatódott kedden a Borsod megyei bíróságon az a per, amely egy pénzszállító autó tavaly márciusi, Tokaj mellett történt kirablásának és a biztonsági őr meggyilkolásának ügyében indult.
2008. november 18. kedd 19:27 - Hírextra
Három férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és lőfegyverrel való visszaéléssel, további öt embert haszonszerzésből, emberöléssel kapcsolatosan elkövetett bűnpártolással vádolnak; négy vádlott előzetes letartóztatásban van.

A keddi tárgyaláson orvos szakértőket és műszaki szakértőt hallgatott meg a bíróság, illetve három tanút is kikérdezett a Sebe Mária vezette bírói testület - mondta Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője az MTI-nek.

A szakértők a meggyilkolt pénzkísérő fiatalember sérülései kapcsán fenntartották korábbi véleményüket, amely szerint az áldozatot fojtogatták, többször torkon szúrták. A bántalmazással a halállal szükségszerűen együtt járó fájdalmat jelentősen meghaladó szenvedést okoztak a férfinak.

A büntetőper februárban folytatódik, akkor további tanúkat és szakértőket hallgat meg a bíróság.
A vádirat szerint tavaly márciusban a pénzszállító autó 166 millió forintot szállított, amikor Tokaj mellett a sofőr, azaz a harmadrendű vádlott, Sz. J. az általa vezetett gépkocsival egy földútra hajtott, azzal az ürüggyel, hogy a "dolgát kell végeznie".

Ezután a helyszínen elrejtőzött első- és másodrendű vádlott, H. R. és S. K. előjött, fegyverrel arra kényszerítette a kocsi biztonsági őrét, hogy szálljon ki az autóból, majd egy zsineggel fojtogatták és többször torkon szúrták. Ezután a kocsiból kivették a pénzt, és elhajtottak a helyszínről. G. T. negyedrendű vádlottal - aki a környéken figyelte az esetleges rendőri mozgást - utólag közölték, hogy megölték a biztonsági őrt.

Az első- és a másodrendű vádlott rövid ideig Miskolcon, majd Budapesten bujkált. Ezután költöztek egy Kiskunhalas melletti tanyára, amelyet a vádlottak szüleinek segítségével, a rabolt pénzből vásároltak. Az első- és a másodrendű vádlott szüleit vádolja az ügyészség emberöléssel kapcsolatosan elkövetett bűnpártolással - őket szabadlábra helyezték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását