2024. május 5. - Györgyi

Az év borásza

Gere Attila villányi borász bekerült a német Wein Gourmet Magazin Év borásza nemzetközi díjának jelöltjei közé, győztest jövő tavasszal hirdetnek - erősítette meg a termelő a rangos borászati, gasztronómiai kiadvány internetes oldalán olvasható hírt az MT
2008. november 18. kedd 07:52 - Hírextra
A Wine Awards 2009 díjakat március 28-án adják át a németországi Bergisch Gladbachban, s az ünnepségre meghívták a magyar borászt is. A díjnak, amelyet hetedik alkalommal ítélnek oda, először van magyar jelöltje Gere Attila személyében.

"Nagyon meglepett a hír, hiszen azt sem tudom, kik és milyen szempontok alapján jelöltek. Ugyan sok német vendég járt már pincészetemben és vettek részt borkóstolón, de Németországban még komoly kereskedővel sem állok kapcsolatban, aki ott boraimat forgalmazná" - mondta a termelő, akit a magazin a bordeuax-i típusú vörösborainak köszönhetően az egyik legismertebb, legjelentősebb magyar borászként jellemez.

Gere Attila borai több mint 20 Michelin-csillagos európai étterem borkínálatát gazdagítják. A borász úgy véli: a sikert talán annak köszönheti, hogy a fogyasztók és a szakma egyre inkább értékeli a minőségi bortermelésért folytatott munkát.

A Magyarországon 1994-ben az Év bortermelőjének választott borász családi vállalkozásban, negyven alkalmazottal 60 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik, termékei 90 százaléka Magyarországon, 10 százaléka külföldön kerül forgalomba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását