2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nagy értékű sikkasztókat buktattak le

Nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanújával vett őrizetbe a rendőrség két lengyel kamionost, akik egy kitalált történettel Magyarországon akartak legalizálni egy Lengyelországban elkövetett bűncselekményt: 150 millió forint értékű monitor elsikkasztását
2008. november 16. vasárnap 22:40 - Hírextra
Kocsis Tünde alezredes közlése szerint a kamionvezetők szombaton jelentették be a rendőrségnek, hogy az M1-es autópálya egyik pihenőjében fekete símaszkos bűnözők fegyverrel kiszállásra kényszerítették őket a kamionokból. Majd zárt furgonba tuszkolták őket és másfélórás autózást követően kirakták őket a járműből. A két kamiont a szállítmánnyal együtt eközben elrabolták. Mind a két kamion monitorokat szállított, a járművek Görögországba tartottak.

A rendőrség megkezdte az ügyben a nyomozást, s a rajkai mérlegelési helyen megtudta, hogy az érintett kamionok üresen léptek be Magyarország területére.

A bizonyítékok hatására a kamionvezetők részleges vallomást tettek - közölte a sajtóreferens. Kiderült: ezzel a kitalált történettel akarták legalizálni a bűncselekményt és egyúttal félrevezetni a magyar hatóságot. A monitorokat egyébként a gyártóhelyen valóban bepakolták, de a 150 millió forint értékű árut még Lengyelországban átadták bűntársaiknak.

A 38 és 50 éves kamionvezetőket őrizetbe vette a rendőrség és indítványozza előzetes letartóztatásukat - mondta Kocsis Tünde. Az üres kamionokat Jánossomorja térségében megtalálták és lefoglalták - tette hozzá a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását