2024. április 28. - Valéria

Káté is az elődöntőbe bunyózta magát

Már három magyar érmese van a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságnak: szerdán este Káté Gyula a 64 kilós súlycsoportban remek bunyóval 8-4-es pontozással verte az orosz Makszim Ignatyevet.
2008. november 12. szerda 22:13 - Hírextra
Káté sikeres és hosszú pályafutása során már begyűjtött egy junior világbajnoki címet, továbbá egy felnőtt vb- és két Eb-bronzot, a nagy világverseny aranyérme azonban még hiányzik gyűjteményéből. Mostani formáját látva talán nem sokáig.

Az orosz Ignatyev elleni negyeddöntőben kissé visszafogottan kezdett, s ellenfele el is húzott 3-0-re, de még a menet vége előtt sikerült szépítenie. A második két perc Káté-fesztivált hozott, a szédületes erőben bokszoló MTK-öklöző egyszerűen lerohanta az oroszt, és 4-3-ra fordított, amit a harmadikban 5-3-ra korrigált. Ekkor az orosz is bevitt egy pontot, de a negyedik menetben Káté lehajrázta riválisát.

"Valahol találtam egy kis erőt, nem tudom, hol, talán a felkészülésemben van a titok nyitja" - mondta mosolyogva a magyar csapat kapitánya, aki az elsők között Németh Krisztián gratulációját fogadta. A Liverpool csatára minden este ott van a magyarok mérkőzésein.

"Gyuszi maximálisan betartotta a taktikai utasítást, második szándékból ütötte meg Ignatyevet, le a kalappal előtte" - mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány.
Káté ellenfele a csütörtöki elődöntőben az ír John Joe Joyce lesz.
Eredmény:
64 kg, negyeddöntő:
Káté Gyula-Makszim Ignatyev (orosz) p. gy. 8-4

Káté Gyula után szerdán Darmos József is bejutott az elődöntőbe a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon, így már ő is biztos érmes.

A 91 kg-os súlycsoportban szereplő magyar öklöző a negyeddöntőben pontozásos győzelmet aratott az osztrák Durmus Keklik felett.
Eredmények:
91 kg, negyeddöntő:
Darmos József-Durmus Keklik (osztrák) p. gy. 5-2
korábban:
64 kg, negyeddöntő:
Káté Gyula-Makszim Ignatyev (orosz) p. gy. 8-4
75 kg, negyeddöntő:
Ivan Szenaj (ukrán)-Szili István p. gy. 13-5
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását