2024. április 26. - Ervin

Átadták a szemetet

Több mint 300 millió forintból kibővítették a kaposvári hulladéklerakót; a teljes egészében önkormányzati forrásból megvalósított beruházást Szita Károly (Fidesz) polgármester adta át, szerdán.
2008. november 12. szerda 13:59 - Hírextra
Szita Károly kiemelte, hogy a beruházás nem látványos, de annál fontosabb, és megvalósítása elkerülhetetlen volt. A meglévő, 1995-ben átadott hulladéklerakó az akkori tanulmányok előrejelzésének megfelelően mára betelt - tette hozzá, megjegyezve: a városban keletkező szemét éves mennyisége annak idején 25 ezer tonna volt, jelenleg pedig már 35 ezer tonna.

A polgármester tájékoztatása szerint a 314 millió forintból megvalósított, 162 ezer köbméter befogadóképességű hulladéklerakó 5-6 évre elegendő. Mint mondta, nem számít arra, hogy a lerakót addig használni kell, ugyanis bízik abban: a legkésőbb 2012-ben a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Rendszeren belül, több mint 100 településsel közösen, egy hatmilliárd forint értékű beruházás eredményeként egy teljesen új, korszerű hulladékgazdálkodási technológiát tudnak bevezetni.

Ezzel kapcsolatosan közölte: a beruházás első fordulóját sikerrel vette a város, most készülnek a tervek, amelyben már nem a hulladéklerakást, hanem a feldolgozást fogják preferálni. E mellett egy másik pályázati támogatásnak köszönhetően megtörténhet a régi szeméttelep rekultivációja, ennek részeként a szemétből biogázt nyernek ki és azt hasznosítják.

Szita Károly hangsúlyozta: az önkormányzat - túl azon, hogy ingyenessé tette a lakossági szemétszállítást - fontosnak tartja, hogy ösztönözze a szelektív hulladékgyűjtést. Ehhez a város mind több pontján szelektív hulladékgyűjtő szigeteket alakítanak ki, ahol külön lehet gyűjteni a papírt, a műanyagot és az üveget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását