2024. április 28. - Valéria

Obama és Hillary

Könyvajánló Amerikáról, elnökségről, Obamáról, Hillary-ről.
2008. november 7. péntek 12:35 - Hírextra
1.) David Mendell: Obama

Az ígérettől a hatalomig

165x235 mm, 376 oldal, ára: 3.999,- Ft

Amerika politikai szupersztárjának, Barack Obamának életrajza egy olyan újságíró tollából, aki a sikeres szenátusi kampány óta mindvégig szorosan a politikus sarkában jár.

Barack Obama üstökösszerű felemelkedése, ahogy az egykori hawaii gimnazista fiú eljutott a Harvard jogi karára, majd pedig igazi jólfésült politikussá avanzsált, már-már legendába illő történet, amely szinte minden amerikai képzeletét megragadja. A Demokrata Párt 2004-es országos konvencióján elmondott híres beszéde óta Obama a legkülönbözőbb csoportok közti egység szimbóluma lett. Egyaránt figyelnek rá feketék és fehérek, demokraták és republikánusok, fiatalok és idősek, a felső tízezer, a középosztály és a szegények is. A maga nemében úttörőnek nevezhető életrajzzal az Obama ténykedését már hosszú évek óta szemmel tartó újságíró, David Mendell átfogó, részletes képet fest a fiúról, akit Barrynek szólítottak, s akiből a keményen dolgozó szüleinek példája nyomán lett az ékesszóló, kedves Obama - egy olyan ember, akinek a neve egy új sztárra éhező, a politikába viszont már belefáradt társadalomban a remény szinonimája lett.

2.) Carl Bernstein: Hillary

A nő és a hatalom

165x235 mm, 648 oldal, ára: 4.999,- Ft

Hillary Clinton páratlan módon emelkedett ki környezetéből egy hírességektől hemzsegő országban, és olyan ritka magasságokig jutott, ami még Franklin D. Rooseveltnek, Diana hercegnőnek, Eisenhowernek vagy Oprah Winfrey-nek sem sikerült. Egymást túlharsogva vitatkoztak róla országszerte minden fórumon - az utca embere éppúgy, mint a média, a bulvársajtót is beleértve.

A külföldiek nem győzték kérdezgetni amerikai ismerőseiket: Ki ez a nő? Te szereted? Elnök lesz? Leszbikus? Ezalatt ő továbbra is úgy játszott az Egyesült Államok szenátusával, mint valami játékszerrel. Mindkét oldalon elbűvölte kollégáit, s rekordösszegű támogatásokat lobbizott össze pártjának - ezzel megteremtve saját elnöki kampányának pénzügyi alapjait is.

Hillary politikai karrierjének Bill Clinton lett a legnagyobb támogatója: a szerepek felcserélődtek, a Clinton-apparátus irányt váltott, mert ezúttal egy másik Clinton pályázott az elnökségre. A háttérben ezúttal a férfi állt tanácsadóként, stratégaként abban az embert próbáló küzdelemben, melyet a nő a hatalomért vívott.
Forrás: Alexandra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását