2024. április 29. - Péter

Kijevben találták meg az ellopot képet

Az egyik kijevi régiségkereskedő szalonjában találta meg az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) az ungvári várból szeptemberben ellopott festmények egyikét, Kassay Antal Erdő című képét - adta hírül a Kárpátinfó című kárpátaljai hírportál.
2008. november 6. csütörtök 15:05 - Hírextra
Az alkotást három másik vászonnal együtt lopták ki az egyik ablakon keresztül az ungvári várban működő Helytörténeti Múzeum Kárpátalja élővilágát bemutató részlegéből. A biztonsági szolgálat nyomozói tovább folytatják a nyomozást a másik három festmény - Boksay József, Fedor Manajlo és Hrabár Sándor egy-egy alkotása - hollétének felderítése érdekében.

A most megtalált festményt a nyomozáshoz szükséges szakértői vizsgálat elvégzése után visszajuttatják Kárpátaljára. Az SZBU sajtószolgálatának közleményében nem említik, mennyiért kínálták megvételre Kijevben a Kassay-vásznat.

Szakértők szerint az ellopott képek kárpátaljai viszonylatban nagy értéket képviselnek, a szovjet állam több mint hat évtizeddel ezelőtt nagyon sok pénzért vásárolta meg a kárpátaljai tájakat ábrázoló festményeket alkotóiktól, akiknek egy-egy képéért a műgyűjtők manapság több tízezer dollárt is hajlandók megadni.

Az utóbbi években járványszerű méreteket öltött Kárpátalján a helyi ismert festőművészek képeinek elrablása képtárakból, magán- és közgyűjteményekből, valamint műtermekből. A kárpátaljai rendőrség adatai szerint a régióban elkövetett minden kilencedik lopás festményekkel kapcsolatos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását