2024. április 26. - Ervin

A kormány nem tud Uniós elmarasztalásról

Két EU-s audit zajlott az elmúlt egy évben a csepeli központi szennyvíztisztító építése kapcsán, előbb az unió Regionális Főigazgatósága, majd januárban az Európai Számvevőszék vizsgálta a projektet - közölte Nyáry Krisztián csütörtökön az MTI-vel azzal k
2008. november 6. csütörtök 12:09 - Hírextra
A főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója a főváros álláspontját ismertetve elmondta, hogy a vizsgálati eljárás még nem zárult le, a döntésről még nem kapott hivatalosan értesítést a főváros.
 Az auditok elsősorban a szennyvíztisztító telep tervezésére és kivitelezésére 2005-ben kiírt közbeszerzési eljárást, az eljárás formáját kifogásolták. Ez egyébként teljességgel megfelelt a magyar jogszabályoknak és a kiküldött magyar válasz megállapítása szerint az EU-s szabályoknak is - szögezte le az igazgató.

A magyar fél képviselője a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, amely a közreműködő szervezettel eddig is koordinálta az eljárással kapcsolatos magyar álláspont kialakítását, megküldte hivatalos véleményét az Európai Számvevőszéknek és az Európai Bizottságnak is. A vita még nem zárult le, a bizottság döntését még várják - tette hozzá.

A főváros nem hivatalos értesülése szerint azt a támogatási összeget, amelyet esetleg elvonnak a projekttől, felhasználhatják a beruházáson belül új műszaki tartalmakra, például további szennyvízgyűjtő-csatornák építésére. Ezzel az új projektelemek is a beruházás alapvető célját, a minél kiterjedtebb biológiai szennyvíz-kezelés budapesti megvalósítását szolgálnák - jegyezte meg.

Budai Bernadett a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón közölte, hogy a magyar fél vitatja az Európai Bizottság azon észrevételét, hogy szabálytalanság történt a csepeli szennyvíztisztító-beruházás finanszírozásában. Az index.hu értesülése szerint 40 millió eurós, 10 milliárd forintos bírságot szabott ki az Európai Bizottság a csepeli szennyvíztisztítóra közbeszerzési problémák miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását