2024. április 29. - Péter

Fát ültetett az amerikai nagykövet

April H. Foley, az Egyesült Államok nagykövete is fát ültett hétfőn a drégelypalánki Csadó-tanyán kialakított madármegfigyelő helyen - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád megyei község polgármestere.
2008. november 3. hétfő 13:40 - Hírextra
Dombai Gábor, aki egyben a tíz nyugat-nógrádi falut összekötő Sugárkankalin Turisztikai Egyesület elnöke, elmondta: a környezettudatos szemléletű nagykövet az Ökotárs Alapítvány koordinátorán keresztül vette fel velük a kapcsolatot, és bekapcsolódott az őszi faültetési programba.

A Drégelypalánkhoz tartozó Csadó-tanyán, a vonuló madarak vizes élőhelyén májusban avatták a madármegfigyelő- és pihenőhelyet. Az Ökotárs Alapítvány 700 ezer forinttal segítette a fejlesztést, melynek során száz négyzetméteres, korlátokkal védett területet hoztak rendbe, füvesítettek, esőbeállót, padokat és kerékpártárolót építettek ki.

Az Ipoly-völgyi, természetközeli állapotú terület a Duna-Ipoly Nemzeti Park védelme alatt áll. Fontos madárélőhely és úgynevezett Ramszari-terület, amely a vonuló vízimadarak élőhelyeit hivatott megőrizni. (Az iráni Ramszariban 1971-ben aláírt Egyezmény a nemzetközi jelentőségű vizes területekről, különösen mint a vízimadarak élőhelyeiről, az egyik legrégibb nemzetközi természetvédelmi megállapodás.)

A nyugat-nógrádi településeken tavaly nyitották meg az Örökségeink útján elnevezésű tematikus zöldutat. A Sugárkankalin Egyesület attrakciókat is szeretne biztosítani a szakaszon, ennek első lépcsője volt a madármegfigyelő hely kialakítása.

Hétfőn 14 nyírfát és rezgőnyárt, és 30 darab cserjét ültettek el a területen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását