2024. május 10. - Ármin, Pálma

Magyarázatot követel a Fidesz

A Fidesz szerint tarthatatlan a kormány hallgatása, a kabinetnek magyarázatot kell követelnie Pozsonytól a szombati dunaszerdahelyi futballmérkőzésen magyar nemzetiségű, illetve magyar állampolgárságú szurkolókat ért brutális rendőri fellépésről.
2008. november 2. vasárnap 13:53 - Hírextra
A kormánynak az a dolga, hogy határon belül és azon túl is megvédje a magyarokat - mondta.

Közölte: miután a BRFK és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is küldött helyszíni megfigyelőket, pártja kezdeményezi a parlament rendészeti bizottságának hétfői rendkívüli ülését.
Két európai uniós tagország lévén Schmitt Pál fideszes európai parlamenti képviselő, az EP sportbizottságának alelnöke is felszólal a jövő héten az ügyben - mondta.

Szijjártó Péter egyes szlovák politikusokat is felelőssé tett a történtekért, akik hergelő és meggondolatlan kijelentéseket tettek az elmúlt hetekben.

Párhuzamot vont az 1992-es esettel, amikor az FTC pozsonyi mérkőzése után brutális rendőri támadás ért magyar szurkolókat.

Kérdésre válaszolva a szóvivő helytelennek nevezte, hogy budapesti tüntetők szlovák zászlót égettek szombaton az északi szomszéd nagykövetsége előtt.

Hangsúlyozta: a tiltakozások során is a népek közötti megértést kell előtérbe helyezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását