2024. május 3. - Tímea, Irma

A legrosszabbra is felkészült a HospInvest

Az ünnepnapok után jelentkező, a hét elején várhatóan megnövekedő betegforgalmat is felkészülten várja a HospInvest az egri kórházban - közölte vasárnap a társaság régióigazgatója. Ez azt jelenti, hogy rendelkeznek a kellő orvosi és szakdolgozói létszámma
2008. november 2. vasárnap 17:27 - Hírextra
Hozzátette: ugyanakkor tervezett fejlesztéseik megvalósításához a jövőben további szakdolgozók és orvosok foglalkoztatását tervezik.

Vasárnap békés, nyugodt betegellátás folyt az egri Markhot Ferenc Kórházban. A munkatársak felszabadultan dolgoznak, vagyis láthatóan egyik napról a másikra eltűnt az elmúlt hónapok feszültsége. Ez egyben azt is jelenti, hogy azok a dolgozók, akik a kórházban maradtak, a gyógyításra koncentrálva magas színvonalon végzik munkájukat. Az új, belépő orvosokat örömmel fogadták, és segítenek nekik a helyismeret gyors elsajátításában - mondta.

A dolgozói létszám az előírásoknak megfelelő, amelyet egy, ezt megkérdőjelező, az intézmény egyik volt orvosa által tett bejelentés nyomán igazoltak is az ÁNTSZ számára - fűzte hozzá.
Ugyanakkor, egy orvosi portálon, amelyet csak orvosi pecsétszámmal lehet látogatni, arról leveleznek az orvosok, hogy a rendszert tesztelő, túlterhelő "álbetegeket" utalnak majd be a kórházba. Eszerint az "álbetegek" rögzítik majd a történteket, annak érdekében, hogy a felvételt felhasználva panaszt tegyenek az Egészségügyi Felügyeletnél - tartalmazza a régióigazgató tájékoztatása szerint a levelezés.

Ebben a helyzetben a HospInvest félkészült arra, hogy több "álbeteg" is érkezik majd a kórházba, illetve arra is, hogy kezelni tudja az "álbetegekkel" növelt nagyobb betegáramlást - mondta Kosztura László.

Heves megye önkormányzata idén március 25-én döntött arról, hogy a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a kórházat. A pályáztatást és az átadás átvételi folyamatot viharos tiltakozások kísérték.

A cég végül október 31-én 20 órától vette át az intézmény üzemeltetését, miközben a kórház tulajdonosa továbbra is a Heves Megyei Önkormányzat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását