2024. április 25. - Márk

A jóképű pasik nem örökítik szépségüket

A jóképű férfiak nem örökítik át arcvonásaikat fiaikra, hozzájárulnak ugyanakkor ahhoz, hogy lányaik csinosak legyenek - derül ki egy brit kutatásból.
2008. október 31. péntek 18:34 - Hírextra
Pszichológusok szerint mindkét szülő befolyásolja, mennyire lesz vonzó a lányuk, a férfiszépség azonban nem örökölhető. A férfias apák átadják maszkulin vonásaikat fiaiknak, az általában vonzónak talált arcvonásokra azonban ez nem érvényes.

A St. Andrews Egyetem kutatói több mint száz férfi és ugyanennyi női hallgató fényképét gyűjtötték össze, a vér szerinti szüleikről készült fotókkal együtt. Mindegyiket osztályozták vonzóság, valamint férfiasság/nőiesség szempontjából.

A felsőoktatási intézmény professzora, David Perrett elmondta: korábban úgy gondolták, hogy egy nő azzal fokozza saját szaporodási sikerességét, hogy szexi, vonzó társat választ, akinek a vonásai a következő férfigenerációban is megjelennek, ellenállhatatlanná téve annak tagjait a nők szemében.

A mostani tanulmány megállapításai azonban ellentmondanak ennek, mert a maszkulin, férfias jellegzetességek ugyan öröklődnek apáról fiúra, a jóképűséggel kapcsolatba hozott arcvonások azonban nem - anyáról fiúra sem.

A professzor szerint a dolog magyarázata az lehet, hogy a nők nagyon különböző típusú arcokat tartanak vonzónak, viszont a hosszú távú partnerkapcsolat, a családalapítás szempontjából egyöntetűen preferálják a maszkulin vonásokat.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását