2024. május 7. - Gizella

Az MDF törölte Almássy és Vas párttagságát

A Magyar Demokrata Fórum országos választmánya szerdai ülésén jóváhagyta Almássy Kornél kizárását, és elrendelte párttagságának a törlését - tájékoztatta Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke szerdán az MTI-t.
2008. október 30. csütörtök 06:10 - Hírextra
Hozzátette: az MDF frakcióból kilépett Vas János párttagságát is törölte az országos választmány.
Makay Zsolt elmondta: a 100 fős országos választmányból 75-en voltak jelen, és ebből 20-an szavaztak nemmel Almássy Kornél és Vas János párttagságának törlésére.

Mivel Almássy Kornél tagja volt az országos választmánynak, ezért részt vett az ülésen.
Az MDF képviselőcsoportja Almássy Kornélt szeptember 26-án egyhangú szavazással zárta ki soraiból; ezt a döntést 29-én megerősítette. Herényi Károly akkor hangsúlyozta: Almássy Kornél politikája vállalhatatlan.

A kizárás előzménye, hogy Almássy Kornél szeptember 25-én sajtótájékoztatót tartott az MDF elnökjelöltségétől való visszalépésének okairól. Közölte, hogy feleségét és az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették, mielőtt úgy döntött, visszalép. Almássy több ügyet is a Nemzetbiztonsági Hivatallal (NBH) hozott kapcsolatba, például azt, hogy - mint mondta - Balla Györgyöt, a párt Somogy megyei elnökét egy fegyveres, kommandós egyenruhás, NBH-jelvényt viselő férfi elvitte, és csak másnap reggel engedte el. Az MDF-frakció létszáma Almássy Kornél kizárásával 10 főre csökkent.

Vas János október 10-én jelentette be, hogy eleget téve a Tisztelet Társasága felhívásának, kilép a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjából, amelynek létszáma ezzel a házszabályban meghatározott 10 fő alá csökkent, a frakciót így a megszűnés fenyegette. Október 12-én, hétfőn Lengyel Zoltán, addig független képviselő csatlakozott az MDF frakciójához, amely így újra 10 fős lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását