2024. április 26. - Ervin

Mohamed prófétáról készül film

A második angol nyelvű film készül a prófétáról: The Messenger of Peace (A béke hírvivője) címmel remake készül Moustapha Akkadnak az 1976-ban készült Az üzenet (The Message) című, Anthony Quinn főszereplésével készült filmjéből.
2008. október 27. hétfő 21:07 - Hírextra
Akkad a Halloween című horrorfilmek producereként is híressé vált. Az ammáni Radisson hotelben halt meg lányával együtt 2005 novemberében, amikor a szállodában az iraki al-Kaida öngyilkos merénylője bombát robbantott.

"A legmesszebbmenőkig tiszteletben tartjuk Akkad filmjét, de a filmes technika sokat fejlődött a hetvenes évek óta, és mi a legújabb technikát fogjuk alkalmazni az új változat elkészítésekor" - mondta Oscar Zoghbi producer, aki az első film munkálataiban is részt vett.

Az eredeti filmben, amikor a próféta és társai beszélnek, a kamera nem rájuk irányul, mert a muzulmán hagyományok tiltják vizuális ábrázolásukat.

Mohamed ábrázolása dühöt váltott ki az utóbbi években. Dán karikatúrák 2006-ban több országban halálos kimenetelű tiltakozásokhoz vezettek. Egy brit könyvkiadót szeptemberben támadtak a próféta gyermekmenyasszonyáról szóló regény miatt.

"A XXI. században szükség van egy olyan filmre, amelyik elmondja, mi vezetett az iszlám születéséhez" - mondta Thomas Ramsey, a film forgatókönyvírója.

A próféta életének eseményeit főleg Mekkában és Medinában, a mai Szaúd-Arábia szent városaiban forgatják majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását