2024. április 28. - Valéria

Trükkök lakáseladáshoz

Az elmúlt napokban a hitelpiacon bejelentett szigorítások nem könnyítették meg azok dolgát, akik lakásuk eladására készülnek. Aki a leszűkült vevőkör ellenére gyorsan és jó áron szeretne túladni a lakásán, az néhány apró, és többnyire a pénztárcát kímélő
2008. október 25. szombat 10:43 - Hírextra
Arra vonatkozó statisztikák egyelőre nem állnak rendelkezésre, hogy a nemzetközi pénzügyi helyzet romlása a hitelezés visszaszorításán keresztül hogyan módosíthatja a lakások értékét. A piaci szakértők szerint hazánkban nem alakult ki olyan árbuborék, melynek kidurranása most komoly visszaesést eredményezne. Ettől függetlenül a jó ár eléréséhez az alábbi szempontokat érdemes fontolóra venni.

Ahhoz, hogy a lakás felkeltse az érdeklődők figyelmét, néhány alapvető felújítási munkálatot mindenképpen érdemes elvégezni. Nem szükséges a lakást teljesen felforgatni, de a kisebb meghibásodásokat fontos kijavítani, ezzel kevesebb kapaszkodót hagyunk az áralku során a vevőjelölteknek.

1. Ne felejtsük el elsőként a bejárati ajtót rendbe tenni, mivel a potenciális vevők ezen keresztül érkeznek majd a lakásunkba és fontos, hogy a bejárat külleme jó benyomást keltsen.

2. Az érkezést követően 15-20 másodpercig tartsuk szóval az érkezőket, ezalatt hozzászokik a benti fényviszonyukhoz a szemük, így elkerülhető a hirtelen betoppanásnál tapasztalható erős kontraszt.

3. Túlzás lenne azt állítani, hogy egy egyszerű festéssel nagymértékben fokozhatjuk a lakásunk értékét, de a szükséges beruházás nagyságához képest megéri felfrissíteni a falakat. Egy-két vödör festék és a szükséges ecsetek és hengerek beszerzése alig néhány ezer forintból megoldható, ha magunk végezzük a munkálatokat. Minimális ráfordítással könnyen eltüntethetjük a repedéseket, a karcolásokat és az egyéb esztétikai hibákat.

4. Nagyon fontos a festés utáni nagytakarítás, ne hagyjunk festékfoltokat a lambérián, a csempéken, vagy a kapcsolókon.

5. A régi ajtókon elég csak kicserélni az ütött-kopott kilincseket újra, és nyomban jobb lesz az összkép.

6. A rezsivel kapcsolatban jegyezzük le az előző hónapok fogyasztásait, és összegezzük a számlákat. Pontos összeget közöljünk az érdeklődővel, mert a becslések komoly eltéréseket mutathatnak. Különítsük el a téli és a nyári hónapok fogyasztását, ebből pontos következtetéseket tudunk levonni a fűtési költségre, illetve annak emelkedésére vonatkozóan.

7. Tekintettel az emelkedő energiaárakra, próbáljuk meg lecserélni az elavult rendszereinket energiatakarékos, modern eszközökre. Ha a fűtés- és a meleg víz-rendszerünk ezt nem teszi lehetővé, akkor a világítótestekben energiatakarékos izzók használatával már tettünk egy lépést környezetünk védelme, illetve a leendő vevő szimpátiájának elnyerése felé.

8. A nyílászárók szigetelésével, esetleg cseréjével csökkenthetjük a fűtési költségeket. Amíg az energiaárak nem voltak ilyen magasak az emberek nem törődtek ennyit a fogyasztással, mára azonban kulcsfontosságú szempont lett egy lakás minél alacsonyabb energiaigénye.

9. Egy szobát nem túl nehéz modern színben feltüntetni. Szükséges néhány új kiegészítő, továbbá fúró, csavarok és csavarhúzó. Egy korszerű polc, vagy néhány új függöny teljesen más küllemet kölcsönözhet még egy kevésbé jó állapotban lévő lakásnak is.

10. Ha tartozik az ingatlanunkhoz kert, vagy kertrész, akkor néhány új növénnyel feldobhatjuk a külső teret.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását