2024. május 8. - Mihály

Trevor Graham egy évre házi őrizetben

Egyéves házi őrizetre ítélte egy San Franciscó-i bíróság Trevor Grahamet, a BALCO laboratóriummal kapcsolatos doppingbotrányban érintett atlétikai edzőt.
2008. október 22. szerda 09:57 - Hírextra
A korábbi sztártrénert, aki többek között Marion Jonesszal, Tim Montgomeryvel és Justin Gatlinnel is dolgozott együtt, májusban találta bűnösnek a törvényszék hamis tanúzás miatt, mert bebizonyosodott, hazudott azzal kapcsolatban, hogy ismert-e egy tiltott szereket áruló kereskedőt, illetve az a korábbi állítása is megdőlt, hogy soha nem adott tiltott teljesítményfokozó szereket atlétáinak. A büntetés mértékét most állapították meg.

Az ítélettel kapcsolatban Graham és ügyvédei nem nyilatkoztak még, így nem tudni, fellebbeznek-e, mint, ahogy az eredetileg 10 hónap börtön kiszabását kérő ügyész sem kommentálta a döntést.

Grahamet a THG-botrány kapcsán ismerte meg a közvélemény, miután az athéni olimpián Gatlin sikerét követően bevallotta, hogy ő küldött el egy mintát azonosításra az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA). Tanítványai később sorra buktak le, majd Marion Jones tavaly bevallotta, hogy a tréner éppen a Victor Conte-féle BALCO labor által fejlesztett "A tiszta" nevű szert adta neki - és másoknak - éveken keresztül.

A májusi ítélethirdetés után az USADA örökre eltiltotta Grahamet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását