2024. május 9. - Gergely

Gyurcsány nyugalmas, békés ünnepet szeretne

Nyugalomra és békére van szükség október 23-án, mert a békétlenség sok száz milliárd forintjába kerülhet az országnak ebben a helyzetben; a miniszterelnök erről szerdán beszélt a kormányszóvivői tájékoztatón.
2008. október 22. szerda 14:28 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy miközben az ország 1956-ra emlékezik, majd hosszú hétvégét tart, amikor a bankok zárva tartanak, a világ pénzpiacai működnek.Ha valamikor, akkor most muszáj azt kérnem valamennyi felelős magyar közéleti tényezőtől, beleértve a parlamenti pártokat, a frakciók vezetőit, mondják el követőiknek, támogatóiknak, szimpatizánsaiknak: ebben a helyzetben Magyarországnak és Budapestnek alapvetően nyugalomra van szüksége - szögezte le a kormányfő.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarország ebben a helyzetben nem hívhatja fel magára a világ figyelmét olyan képekkel, amelyek rendetlenséget sugallnak. Aki ezt teszi, valamennyi magyarnak árt. A károkozás Magyarország számára sok-sok tíz- vagy százmilliárd forintban mérhető - jelentette ki. Hozzátette: a világnak olyannak kell látnia Magyarországot, amely képes ezt a parancsot megérteni.
Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy továbbra is rendkívül erős spekulációs nyomás nehezedik a forintra. Mint mondta, a Magyar Nemzeti Bank intenzíven védekezik, és ennek egyik fontos lépése volt a jegybanki alapkamat szerdai emelése.

A kormány támogatja a Magyar Nemzeti Bank minden olyan lépését, amit a forint védelmében tesz - hangoztatta a kormányfő.Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerdán azt mondta: a miniszterelnök a kormányülés utáni sajtótájékoztató jelentős részét arra fordította, hogy riogassa az embereket az október 23-i esetleges rendbontásokkal, úgy állítva be, mintha ez tenné a válságot súlyossá. Szerinte ugyanakkor a válság már most súlyos, a jegybank kamatemelése is pontosan ezt jelzi.

Kérdésre válaszolva hozzátette: bíznak abban, hogy "október 23-án, ahogyan eddig is szokott lenni, a jogokat tisztelő polgárok fognak békésen ünnepelni, és az ő rendezvényeiket a jogokat tisztelő rendőrök hatásköri előírásaikat betartva fogják biztosítani".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását