2024. április 19. - Emma

Gyenesei történelmi jóslata

Nemzeti megegyezést sürget a történelem, 1956 összefogásra tanít minket ma is - hangoztatta az önkormányzati miniszter a forradalom és szabadságharc 52. évfordulója alkalmából rendezett szerdai, budapesti tárcaünnepségen.
2008. október 22. szerda 14:11 - Hírextra
Gyenesei István - párhuzamot vonva a fél évszázaddal korábbi, és a mostani helyzet között - úgy vélte, 1956-ban és ma is olyan összefogásra volt, illetve van szükség, amely képes felülemelkedni minden más érdeken.

A miniszter szerint nemzeti konszenzus, új kiegyezés kellene az élet minden területén a Magyarországot is érintő pénzügyi válság idején.A miniszter arról beszélt, hogy a pénzügyi válság átírja a családok, az önkormányzatok, a közszféra és az ország költségvetését, ugyanakkor a krízis fel is gyorsíthatja a reformokat, összefogásra ösztönözhet.

Ezzel összefüggésben arra mutatott rá, hogy a reformokat, köztük az önkormányzati rendszert érintő változtatásokat pénzügyi és az ellenzéki "kettős szorításban" kell előkészíteni. Utalt arra, hogy a célokban ugyan egyetértés, nézetazonosság van, ám a megoldásokban már nincs konszenzus a politikai erők között.

Az önkormányzati miniszter arra figyelmeztetett, hogy "a helyi demokrácia ideje drága", a "tétlenségé pedig megfizethetetlen", ezért mielőbb "tenni, cselekedni kell".A miniszter az ünnepséget követően állami és minisztériumi elismeréseket adott át.

Gyenesei István a Monorierdőnél történt vasúti baleset sérültjeinek mentésekor tanúsított helytállásáért előléptette Kerétz Ferenc ceglédi és Pálinkás Géza monori tűzoltó főtörzsőrmestert, további négy tűzoltót pedig dicséretben részesített.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását