2024. május 5. - Györgyi

A Fidesz békés ünneplést kér

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Várban, a budai fideszes polgármesterek közös ünnepségén mond beszédet október 23-án; a legnagyobb ellenzéki párt a megemlékezéseken résztvevőktől és a rendezvényeket biztosítóktól is békés, méltóságteljesen viselkedést kér
2008. október 22. szerda 17:20 - Hírextra
"Tisztelettel, ugyanakkor határozottan kérünk mindenkit, akik részt vesznek a megemlékezéseken és akik biztosítják a rendezvényeket, hogy békésen, méltóságteljesen, 1956 emlékéhez méltóan viselkedjenek" - írta szerdai közleményében Navracsics Tibor frakcióvezető és Lázár János, a Fidesz védelmi kabinetjének vezetője.

A két politikus hangsúlyozta: a Fidesz a törvény és a rend pártja, ezért a lehető leghatározottabban elutasítja a törvénytelenségek, az erőszak és a rendbontás minden formáját.

Már a múlt héten kiderült, hogy Fidesznek idén hivatalosan nem lesz központi nagygyűlése, de a budai önkormányzatok közös ünnepségére - Orbán Viktor beszéde miatt - minden bizonnyal sokan kíváncsiak lesznek majd, a korábbi évek nagygyűléseihez hasonlóan.

A Dísz téren felállított színpadon délután három órakor kezdődik a rendezvény, amelyen Orbán Viktor mellett felszólal Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere, Mansfeld László, az 1959-ben kivégzett Mansfeld Péter testvére, valamint Göran Lindblad és Latchezar Toshev, az Európa Tanács képviselői - olvasható a Fidesz honlapján.

Az ünnepség öt budai fideszes polgármester - Nagy Gábor Tamás I. kerületi, Láng Zsolt II kerületi, Pokorni Zoltán XII. kerületi, Bús Balázs III. kerületi, és Szabolcs Attila XXII. kerületi polgármester közös rendezvénye.

Az ünnepségen többek között fellép Oláh Zsolt operaénekes, Fellegi Anna hegedűművész, Molnár László színművész és Iványi Angelika előadóművész. Az ünnepség végén a Himnuszt a Megasztárból ismert Tóth Veronika adja elő.

A budai polgármesterek közös koszorúzására 14 órakor kerül sor a Mansfeld-szobornál, ahol Pokorni Zoltán, XII. kerületi polgármester, a Fidesz alelnöke mond ünnepi köszöntőt.

A Fidesz 2005-ben a Műegyetem előtt, 2006-ban és 2007-ben pedig az Astoriánál tartott nagygyűlést a nemzeti ünnepen. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján tartott Fidesz-nagygyűléssel egy időben a főváros több pontján zajlottak összecsapások tüntetők és rendőrök között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását