2024. május 11. - Ferenc

Göncz Kinga hiányolja Szlovákiából az európai hangnemet

Magyarország európai hangon kíván Szlovákiával beszélni, ügyel arra, hogy a sértésekre ne sértésekkel válaszoljon - jelentette ki Göncz Kinga külügyminiszter szerdán, a közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában.
2008. október 22. szerda 17:17 - Hírextra
"Amit mi csinálni próbálunk, az európai értékek alapján, európai hangon való politizálás, ami nyilvánvalóan azt is jelenti, hogy nem kölcsönös kiabálás történik" - fogalmazott a magyar diplomácia vezetője.

Göncz Kinga szerint a magyar-szlovák viszony fagyossá válásának fő oka az, hogy a jelenlegi szlovák kormánykoalíciónak tagja egy olyan szélsőségesen nacionalista párt is, amelynek legfőbb mondanivalója az idegenellenesség.

A miniszter hangsúlyozta, hogy folyamatos a tárgyalás a két miniszterelnök között; elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc és Robert Fico várhatóan november végén találkozik ismét egymással. Gyakori a két külügyminiszter tárgyalása is. Göncz Kinga közölte, hogy Ján Kubis szlovák külügyminiszter decemberben Budapestre látogat.

Ugyanakkor sajnos azt látni, hogy Szlovákiában a vezető kormánypártnak - a közelgő választásokra való tekintettel - szüksége van a szélsőjobboldali szavazatokra - tette hozzá Göncz Kinga.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását