2024. május 5. - Györgyi

A Ráday Könyvesház nemzetközi könyvvásáron

A Ráday Könyvesház és Kiadó képviseli a magyar könyvet az 53. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásáron az EUNIC (az EU országok kulturális intézeteinek szövetsége) standján.
2008. október 21. kedd 20:44 - Hírextra
A könyves seregszemlén több mint 800 kiadó van jelen 25 országból, köztük a belgrádi Globosino, amely most adta ki Szabó Magda Az ajtó című, többszörösen díjazott regényét szerb nyelven. A könyvfesztivál idei fővendége Japán.

Orbán György, a Ráday Könyvesház és Kiadókönyvesbolt vezetője, a Ráday utcai Europoetica nemzetközi költészeti fesztiválok szervezője Belgrádból telefonon elmondta az MTI-nek, hogy a standon kedden mutatták be az érdeklődőknek, köztük újságíróknak a kiadót, amely sok nyelvből fordított kötetekkel, köztük a délszláv irodalommal van jelen a magyar és a nemzetközi könyvpiacon.

Közben film is pergett a háttérben a Ráday utcai költészeti fesztiválról, amelyen tavaly a délszláv irodalom és költészet volt a főprogram, kurátora pedig Radics Viktória irodalomtörténész és műfordító volt.

Radics Viktória is jelen van a vásáron, s Orbán Györggyel együtt a podgoricai, a belgrádi és az újvidéki irodalmi fesztiválok szervezőivel tárgyalnak az együttműködésről.

Orbán, aki az Europoetica igazgatójaként nemrégiben Berlinben járt, azt tapasztalta, hogy "Kelet-Közép-Európából egymagában egy kis ország csak nagyon rövid ideig lehet érdekes. Ha egy régió mutatkozik be, több figyelmet kap, mert a több kis ország Európa keleti szélén együtt látványos színt ad, míg külön-külön csak dirib-darab" - magyarázta.

A Ráday Könyvesház vezetőjét - ahogy mondta - nem Észak, Dél, Kelet vagy Nyugat érdekli, hanem a szomszédság, s ezért van ott a belgrádi könyvvásáron is, amely vasárnapig tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását