2024. március 29. - Auguszta

Debreceni agráregyüttműködés

Az oktatást, a kutatást, a szaktanácsadást és az innovációt átfogó hosszú távú együttműködési megállapodást kötött egymással a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma (DEÁTMC) és a Syngenta Kft.; a dokumentumot Nagy János centrumelnök és C
2008. október 20. hétfő 16:35 - Hírextra
Nagy János hangsúlyozta: a debreceni agrárcentrumban olyan tudományos kutatómunka folyik, ami a gyakorlatban is hasznosítható.A debreceni agrár-felsőoktatásban évszázados hagyománya van a hallgatók gyakorlati képzésének - tette hozzá.

A növényvédelemben, vetőmag előállításban és a hozzá kapcsolódó kutatások terén piacvezető Syngenta Kft. tavalyi árbevétele huszonegymilliárd forint volt, az idén enél valamivel többet terveznek - mondta el az MTI érdeklődésére Czigány Tibor.

A mostani együttműködés egyebek mellett kiterjed a hallgatói gyakorlatokra, ösztöndíjakra, vagy például új gyümölcstermesztési technológiák kidolgozására.Utóbbi kapcsán megemlítette: a növényvédelmet lehet olyan környezetbarát módon beintegrálni az alma-, a körte- és a csonthéjasok termesztési technológiájába, hogy gazdaságosan lehessen folytatni e tevékenységet - jegyezte meg Timár András, a cég marketing igazgatója.

Megemlítette azt a kukoricabogár-projektet, amit éppen a debreceni agrárcentrum 100 hektáros látóképi kísérleti telepén korábban közösen dolgoztak ki, így a kártevő későbbi megjelenése nem érte felkészületlenül a térségi gazdákat.

Az agrárcentrum és a Syngenta több évre visszanyúló, most formális kereteket öltő együttműködése öt évre szól, de korlátlan ideig meghosszabbítható - közölte Nagy János professzor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását