2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szijjártó, a magabiztos

Régóta zajlik a Fideszben a kormányzásra való felkészülés, "készen állunk" - így válaszolt Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője pénteken arra a kérdésre: Orbán Viktor tudja-e már, hogy fideszes választási győzelem esetén kik lennének kormányának tagjai.
2010. április 2. péntek 12:54 - HírExtra
A Népszabadság pénteki számában egy Fidesz-KDNP-győzelem esetén megalakuló kormány lehetséges személyi összetételét taglalja, és arról ír, hogy szinte biztosnak tűnik: a Fidesz elnöke a csúcsminisztériumi kormányzati struktúra mellett teszi le a voksát.
Ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: megértik a türelmetlenséget, "nemcsak az újságírókét, hanem az emberekét is".

"Megértjük, hogy mindenki azt szeretné, hogy bár már most vasárnap lennének a választások, és bár már hétfőn lehetne tudni a kormánynévsort" - fogalmazott. Hozzátette azonban, hogy amíg az emberek nem adnak felhatalmazást a kormányalakításra, addig mindez puszta találgatás.

Arra a kérdésre, hogy ha a Fidesz nyeri a választást, mikor lehet majd tudni a kabinet névsorát, a politikus annyit mondott: április 25., az országgyűlési választás második fordulójának napja után. Kiemelte ugyanakkor: az országnak az az érdeke, hogy minél előbb új kormánya legyen.

Arra, hogy Orbán Viktor pártelnök tudja-e már a kormánynévsort, Szijjártó Péter úgy reagált: "a kormányzásra való felkészülés régóta zajlik a Fideszben, (...) készen állunk".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

z_zalai
2010. április 2. 16:21
Korrekt válasz, mi mást várna az ember, már régen el kellett dönteni ezeket, csak miért hoznák hamarabb nyilvánosságra?!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását