2024. április 26. - Ervin

Csökkenő sportköltségvetés

Az új költségvetésben az eredetihez képest nyolc százalékkal csökken a sportra szánt összeg, ezen belül ugyanakkor sportegészségügyre 50, utánpótlásra pedig 34 százalékkal több jut, mint idén - jelentette be Gyenesei István a Magyar Olimpiai Bizottság köz
2008. október 18. szombat 14:34 - Hírextra
A sportért felelős önkormányzati miniszter elmondta, az eredeti tervezetben ugyanakkora összeg szerepelt, mint 2008-ban, ami figyelembe véve, hogy idén ennek egy része az ötkarikás felkészülésre járt, összességében növekedést jelentett volna. Gyenesei hangsúlyozta, a minisztérium más ágazatainál 12 százalékos csökkenés történt a gazdasági világválság hatására átdolgozott büdzsében, a sport területén csak nyolc százalék. Ugyanakkor az ez évihez képest sportegészségügyre ötven, utánpótlásra 34 százalék több jut jövőre, a versenysport és a köztestületek támogatása pedig ugyanannyi marad.

A pekingi szereplésről szóló összesítő jelentés szerint négy alapvető probléma befolyásolta a teljesítményt: az egyesületi rendszer folyamatos leépülése, az edzők és sportszakemberek anyagi és erkölcsi megbecsülésének alacsony szintje, a pénzügyi források szűk mértéke és kedvezőtlen időbeli elosztása, valamint a sporttudományos és sportegészségügyi háttér hiányosságai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását