2024. május 3. - Tímea, Irma

Aba-Horváth Istvánt azzal vádolják, amit nem követett el

Aba-Horváth István hajdú-bihari cigányvezető szerint olyan bűncselekményekkel vádolják, amit nem követett el.
2008. október 17. péntek 20:09 - Hírextra
Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kifejtette: a Debreceni Városi Ügyészség 2008. július 25-én vádat emelt ellene gazdasági bűncselekmény miatt.

"Olyan cselekményekkel vádolnak, amelyeket nem követtem el. Az ártatlanságom bizonyítására mindeddig esélyt sem adtak" - fűzte hozzá.

A cigánypolitikus szerint "megdöbbentő és érthetetlen az eljárásnak a rövidsége, miszerint a nyomozás lefolytatására a lehetséges két év helyett a gyanúsítás közlését követően mindössze 37 napot szántak, s valamennyi, az ártatlansága bizonyítására szolgáló indítványát elutasították".

"Mivel minden vádpontban hitelt érdemlően bizonyítani tudom ártatlanságomat, felháborító az ellenem folytatott hadjárat. Megdöbbentő, hogy vannak olyanok, akiknek érdekében áll politikai ügyet csinálni egy folyamatban lévő büntetőeljárásból. Visszautasítok minden olyan szándékot, amely a tisztázatlan országos roma ügyekkel próbálja összemosni az én esetemet" - olvasható a közleményben.

Sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt vádat emeltek egy Hajdú-Bihar megyei cigányvezető ellen – erősítette meg az MTI információját egy nappal korábban a megyei főügyészség szóvivője.

Jónáné Pocsai Edit elmondta: a roma vezető mintegy 22 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól (OFA), amit a tartósan munkanélküli romák foglalkoztatásra kellett volna fordítani.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője közölte, a roma vezető ellen az OFA tett feljelentést. A sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt indított nyomozás vádemelési javaslattal lezárult, hamarosan kitűzik a bírósági tárgyalás napját.

A szóvivő személyiségi jogokra hivatkozva nem kívánta megerősíteni, hogy a sikkasztási üggyel Aba-Horváth Istvánt vádolták volna meg, mindössze annyit közölt, a nyomozás a Cigány Vezetők Szakmai Egyesületének gazdálkodásért felelős elnöke ellen folyt, és ellene emeltek vádat”.

Az érintett szervezet vezetőjének személye azonos a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Lungo Drom Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnökével. Aba-Horváth István tagja a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésnek, ahol az egészségügyi, szociális és munkaügyi bizottság tagja, de képviselője az Országos Cigány Önkormányzatnak is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

2008. október 24. 13:28
pista nem tesz ilyet mindenki nézzen magába utána itélkezzen
2008. október 21. 21:39
nem értem mi most a probléma bátyával
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását