2024. május 12. - Pongrác

Kóka nem tud semmiféle megegyezésről

Kóka János nem tud arról, hogy megállapodás született volna a kiadási plafon törvénybe iktatásához; az SZDSZ frakcióvezetője ezt csütörtökön mondta az MTI-nek.
2008. október 16. csütörtök 16:41 - Hírextra
Veres János pénzügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány a tárgyalások eredményeképpen megszerezte a parlamenti támogatást a közpénzügyi szabályozás, illetve a kiadási plafon törvénybe iktatásához.

Kóka János az MTI-nek azt mondta, hogy a hét elején informálisan ismertettek a szabad demokratákkal egy jogszabálytervezetet, ami a tavalyi közpénzügyi törvényt és az SZDSZ költségvetési plafonról szóló javaslatát "házasítaná össze".

A liberális frakcióvezető hangsúlyozta: ezt a tervezetet ebben a formában nem tudják támogatni, mert jelen állapotában nem szolgálná Magyarország pénzügyi biztonságát.

A javaslatból hiányoznak a garanciális elemek, és arról sem szól, milyen mértékű takarékosságra készül az állam - szögezte le Kóka János.

A képviselő úgy vélte, eltökélt költségvetési takarékosságra van szükség. Kóka János szerint a "gyógymód viszonylag egyszerű: az állam kisebb számlát csinál, hogy a magyaroknak kevesebbet kelljen fizetni". A szabad demokraták szerint még nagyobb költségvetési takarékosságra van szükség, ami számszerűsítve mintegy 500 milliárd forintos megtakarítást és tartalékképzést jelent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását