2024. május 3. - Tímea, Irma

Álrevizorok három és fél milliós bírsággal fenyegettek

Adóellenőrnek adta ki magát és három és fél millió forint bírság kiszabásával fenyegetett meg két férfi egy kaposvári autókereskedő céget - közölte az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
2008. október 16. csütörtök 16:45 - Hírextra
Mint arról Marton Ferenc beszámolt, a vállalkozás képviselője gyanúsnak találta az állítólagos ellenőrzést, és az APEH-től kért tájékoztatást, amelynek során kiderült, hogy az adóhivatal nem végez ellenőrzést a cégnél.

A sajtóreferens elmondása szerint a két férfi azzal kereste meg az autókereskedőt, hogy ellenük feljelentés érkezett, amely szerint a telephelyük engedélyezése nem megfelelő. Felmutattak valamilyen szolgálati igazolványt, majd átnézték a telephelyen található engedélyeket, bizonylatokat és egyéb iratokat, ezt követően pedig közölték, hogy akár három és fél millió forintos bírságot is kiszabhatnak a cégre, majd mindenféle hivatalos irat átadása nélkül távoztak.

Marton Ferenc az eset kapcsán hangsúlyozta: az ellenőrzést minden esetben szigorú szabályok szerint végzi legalább két revizor, akik minden esetben kötelesek megmutatni szolgálati igazolványukat és a nevükkel, valamint sorszámmal ellátott hivatalos megbízólevelüket.

Az ügymenettel kapcsolatosan elmondta továbbá, hogy a helyszíni vizsgálatot követően az adózó megkapja az ellenőrzés megállapításait tartalmazó jegyzőkönyvet, illetve adóellenőrzések esetén a megbízólevél egy példányát.

Mivel ebben az esetben semmi ilyesmi nem történt, feltehetően álrevizorok jártak a kaposvári autókereskedőnél - mondta Marton Ferenc.

Közölte: az APEH nem nyomozóhatóság, ezért ennek az ügynek kapcsán csak azt vizsgálta, hogy részükről történt-e ellenőrzés. Az álrevizorok kilétére vonatkozóan a vállalkozó feljelentése alapján a rendőrség indíthat vizsgálatot - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását