2024. május 5. - Györgyi

A KDNP a családi adózás és a demográfia ügyét hangsúlyozza

A Kereszténydemokrata Néppárt a demográfiai helyzetet és a családi adózás bevezetését tartja a legfontosabb kérdésnek, ezért ezt a két témát kívánja hangsúlyozni a szombati nemzeti csúcson - mondta a párt szóvivője, Halász Zsuzsa csütörtökön az MTI-nek.
2008. október 16. csütörtök 15:59 - Hírextra
A KDNP kedden jelezte az MTI-nek, hogy a párt elnöke, Semjén Zsolt részt vesz a nemzeti csúcson. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy Gyurcsány Ferenc javaslata újabb pr-lépés a felelősség áthárítására és a figyelem elterelésére. Semjén Zsolt szerint a javaslat közjogi jelentősége több, mint homályos.

Nem leszünk partnerek abban, hogy ezek a lépések a bérbefagyasztást, a nyugdíjak megrövidítését, munkahelyek elvesztését, a megélhetési lehetőségek további szűkülését jelentsék a mindennapi gondokkal küzdő fiatalok, idős emberek, a munkavállalók, a családok számára - tudatták kedden az MTI-vel.

A párt szóvivője csütörtökön az MTI-nek azt mondta, a KDNP politikusai a parlamentben, míg a politikusok szakértőikkel közösen rendezvényeken, konferenciákon már több alkalommal felhívták a figyelmet a demográfiai helyzetre, ami a párt szerint a "szakadék szélén tántorog". Halász Zsuzsa hozzátette: a helyzet javítása nem képzelhető el a családok támogatása, a családi adózás bevezetése nélkül.

A kereszténydemokraták már korábban benyújtották az Országgyűlésnek a családi adózásról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés szerint a családi adózást több éven keresztül, fokozatosan vezetnék be; első évben a három- és többgyerekesek, a második évben a két gyermeket nevelők, a harmadik évtől az egy gyermekesek, illetve azok az idősebb házaspárok választhatnák ezt az adózási gyakorlatot, akiknek már felnőtt gyermekeik vannak. Az ellenzéki párt elképzelése szerint a házasság kötelekén kívül gyermeket nevelőket és a gyermeküket egyedül nevelőket is családnak tekinti, így e kör is élhetne a kedvezőbb lehetőséggel.

Mint Halász Zsuzsa elmondta, a KDNP a nemzeti csúcson a bérek befagyasztása ellen is szólni kíván, hiszen amellett, hogy ez a bérből és fizetésből élőket érinti, kihat a nyugdíjakra is, azok befagyasztását is jelentené.

Gyurcsány Ferenc múlt szombaton, az MSZP rendkívüli kongresszusán a kormány nevében kezdeményezte nemzeti csúcsértekezlet összehívását. A miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt jelentette be, hogy a nemzeti csúcsot október 18-ára, szombatra hívta össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását