2024. május 5. - Györgyi

Videojátékokban kampányol Obama

Barack Obama az első amerikai elnökjelölt, aki videojátékok felhasználásával próbálja népszerűsíteni választási programját.
2008. október 15. szerda 19:25 - Hírextra
18 videojáték, köztük a hihetetlen népszerűségnek örvendő "Guitar Hero" és "Madden 09" is tartalmaz majd az Obama-kampányt népszerűsítő hirdetéseket a november elejei elnökválasztás előtti hetekben. A videojáték hirdetések elsősorban azt a tíz államot célozzák meg, ahol engedélyezett a korábbi választás, illetve, ahol "heves csata" várható az elnökjelöltek között, ilyenek például Ohio, Nevada, Iowa, Indiana, Montana, Wisconsin, Észak-Kalifornia, Új-Mexikó, Florida és Colorado.

Az elnökjelölt szóvivője, Nick Shapiro elmondta, hogy a játékokban felbukkanó weboldal (VoteforChange.com) népszerűsítésével egy olyan eszközt kívánnak adni a választók kezébe, melynek segítségével könnyebben el tudnak igazodni a választási procedúra világában.

A játékokon belüli rövid hirdetések ötlete viszonylag friss találmány, és Obama az első elnökjelölt aki itt vásárolt magának reklámfelületet, megcélozva ezzel az egyik legnehezebben elérhető célközönséget, a 18 és 34 év közötti fiatal férfiakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását