2024. május 10. - Ármin, Pálma

Kötvényt bocsátott ki települési fejlesztéseire

Négyszázötvenmillió forint értékben zárt kötvénycsomagot bocsátott ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászdózsa önkormányzata; a pénzből a 2.700 lelkes település fejlesztési céljait kívánják megvalósítani - közölte a község polgármestere az MTI-vel.
2008. október 14. kedd 07:32 - Hírextra
Eszes Béla hozzátette: a 19 éves futamidőre szóló "Híd" kötvényből 350 millió forintnyi úgynevezett óvadéki jellegű, ennek következtében a kiválasztott banknak nem kellett az önkormányzat ingatlanjaira jelzálogjogot bejegyeztetnie. A fennmaradó 100 millió forint szolgálja a fejlesztési célok elérését, elsődlegesen úgy, hogy az önkormányzat településfejlesztési pályázataihoz elő tudják teremteni az előírt saját anyagi forrást.

A fejlesztési elképzelések közül az egyik kiemelt feladat a XVIII. század végén, késő barokk stílusban épült premontrei rendház felújítása.A polgármester tájékoztatása szerint a műemlék jellegű épület felújítása kereken 400 millió forintba kerülne, a pénz előteremtésére a Norvég Alaphoz nyújtottak be pályázatot. Úgy tudja, hogy pályamunkájuk már az utolsó 150, támogatásra érdemes beadvány közé került. Így még minden reményük megvan a sikerre, és akkor a 15 százalékos önerő biztosítása mellett a felújítási költség 85 százalékát megkapnák támogatásként.

Az egykori premontrei rendházat többféleképpen szeretnék hasznosítani, falai között két, kiállításra alkalmas helyiséget, egy konferenciatermet és vendégszobákat alakítanának ki.

Emellett a tervek szerint fejlesztéseket valósítanának meg az általános iskolában, a csapadékvíz-elvezető rendszerben és korszerűsítenék az önkormányzati intézmények fűtését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását