2024. április 29. - Péter

Jogosítványszüret szőlőszüretben

Az elmúlt napokban a miskolci rendőrök összesen 10 ittas járművezetőtől vették el a helyszínen a vezetői engedélyt. A tapasztalatok szerint a szüreti időszakban egyes sofőrök kevésbé veszik figyelembe a rájuk vonatkozó szabályokat.
2008. október 14. kedd 11:52 - Hírextra
A Miskolci Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a Kresz szabályait az év minden napján hatályban vannak, még a szüret idején is. Az elmúlt hétvégén nyolc autóssal szemben indítottak büntető eljárást ittas járművezetés vétsége miatt, mivel mindegyiküknél
0,8 ezrelék fölött volt a vér alkohol szintje. Október 14-én a délelőtti órákban szintén két hasonló ügyben indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

A statisztikai adatok szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az év első kilenc hónapjában 89 esetben történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset, ahol ittas volt az okozó. Az elmúlt évben ugyanezen mutató 117 volt. Miskolcon január elsejétől szeptember 30-ig számított időszakban 42 személyi sérüléses közúti baleset történt ittas járművezetés miatt.

Információs háttér: Az alkohol számlájára 10 000 emberélet írható az Európai Unióban!
Közismert, hogy az ittas járművezetés egyike azoknak a jogsértő közlekedési magatartásoknak, amelyek a legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot rejtik. Az ittas járművezetés azonban nem magyar jelenség, hanem világméretű probléma.
Az Európai Unió területén a közúti tragédiák kialakulásáért a gyorshajtás mellett elsősorban az ittas járművezetés okolható. Szakértői becslések szerint évente mintegy 10.000-en veszítik életüket Európa útjain az ittas vezetés miatt.

Nyolcadik utas a halál
Magyarországi adatok szerint 2007-ben az ittas járművezetés 154 emberéletet követelt közútjainkon, s minden nyolcadik közlekedési baleset a szeszesital-fogyasztásra vezethető vissza.

E nem kívánatos jelenség visszaszorítására a rendőrségnek alapvetően két lehetősége van:
- a közúti ellenőrzések során a járművezetők légalkoholmérő eszközzel történő ellenőrzése,
- másrészt a prevenció, azaz a balesetmegelőzés eszközeivel folyamatosan felhívni a figyelmet az ittas vezetés rendkívüli veszélyeire!

Ne feledjék, mindenkit haza várnak!
Forrás: B-A-Z MRFK
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását