2024. április 28. - Valéria

Fiatal- és gyermekkorúakból álló rablóbandák tagjait fogták el

Három, többségében fiatal- és gyermekkorúakból álló rablóbanda tagjait fogták el Szolnokon, akik a gyanú szerint az elmúlt két-három hétben követték el erőszakos cselekményeiket - közölte a Tisza-parti város rendőrkapitányságának megbízott vezetője sajtót
2008. október 14. kedd 13:11 - Hírextra
Bajári Attila alezredes elmondta: noha a rablások száma az előző év azonos időszakához képest csökkent a városban, aggasztó jelenség, hogy egyre több a gyermekkorú elkövető. Szolnokon különösen a Kőrösi út környéke vált emiatt veszélyessé, ezért a környéken megerősítették a rendőri jelenlétet.

A rablásokról Szabó László rendőr őrnagy, életvédelmi alosztályvezető számolt be. Az egyik, szeptember végi esetben a szolnoki vasútállomáson két vonatra váró utastól egy öt fős társaság cigarettát és pénzt követelt. Mivel nem kaptak, az egyikük nyakából kitépték a láncát, a másiktól elvették a gyűrűjét és a mobiltelefonját. A gyanúsítottakat, közöttük két gyermekkorút, a jó személyleírásnak köszönhetően a rendőrök elfogták.

Egy rablópáros október elején a szolnoki Széchenyi városrészben támadott meg negyed óra alatt két helyi lakost. Egy fiatalembert pillangó késsel megfenyegettek, és elrabolták tőle pénzét, mobiltelefonját. Ezután egy gyalogos hölgyre csaptak le, földre rántották, és úgy tépték ki a kezéből a táskáját. A fiatalkorú helybeli elkövetőket egy óra alatt sikerült elfogni, mindketten büntetett előéletűek és előzetes letartóztatásban vannak.

A harmadik eset néhány napja történt, amikor a Kőrösi úton egy 83 éves embert támadott meg négy fiatal, köztük három gyerekkorú. Értékeit követelték tőle erőszakkal, de semmit sem találtak nála. Az idős férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség ebben az ügyben is kézre kerítette a gyanúsítottakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását