2024. május 14. - Bonifác

Nyilvános a kormányfő, a jegybankelnök és a frakcióvezetők megbeszélése

Elkezdődött Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke és a parlamenti frakcióvezetők péntek délutáni egyeztetése a pénzpiaci válság kapcsán kialakult helyzetről a parlamentben.
2008. október 10. péntek 17:35 - Hírextra
A megbeszélésen - amely a sajtó számára nyitott - a kormányfő és a jegybankelnök mellett részt vesz Veres János pénzügyminiszter, Bajnai Gordon, a gazdasági tárca vezetője, Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető, Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, Varga Mihály volt fideszes pénzügyminiszter, Kóka János, az SZDSZ, Herényi Károly, az MDF és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője.
A találkozót pénteken délelőtt a kormányfő kezdeményezte, aki a megbeszélésen konkrét intézkedésekre is javaslatot tesz.

Navracsics Tibor frakcióvezető a találkozó előtt kinyilvánította, hogy ragaszkodnak a nyilvános egyeztetéshez, ahová egy hétpontos javaslatcsomagot visznek.

A hétpontos javaslatcsomagban kezdeményezik a költségvetés és az adótörvények visszavonását, és teljesen új javaslatok kidolgozását, amelyek a gazdasági növekedés élénkítése és az adócsökkentés irányába mutatnak. Emellett a Fidesz egyértelmű állásfoglalást vár a kormánytól, hogy garantálja a megtakarítások biztonságát. Javasolják a luxuskiadások eltörlését, és azt, hogy még hétfőn szavazzon a parlament a költségvetési plafonról szóló SZDSZ-es indítványról. A Fidesz azt is javasolja, hogy az Országgyűlés kezdje el tárgyalni a költségvetési tanácsról szóló javaslatukat, illetve hogy a kormány tegyen lépéseket a pénzügyi felügyeleti rendszer szigorítására.

A kormányszóvivő korábban azt mondta: a megbeszélésen konzultálnak arról, milyen lépésekre van szükség annak érdekében, hogy a pénzpiaci válság a lehető legkevésbé érintse Magyarországot.

Gyurcsány Ferenc a nap folyamán az MTI-nek úgy nyilatkozott: a pénzügyi válság egyre kiterjedtebb, mára elérte Magyarországot is, és ebben a helyzetben a magyar emberek érdekeinek védelmében össze kell fognia a jegybanknak, a munkaadóknak, a munkavállalóknak, a törvényhozásnak, valamint a kormánynak. Véleménye szerint ilyen helyzetben egyetértésre kell jutni a teendőkről, és együtt kell működni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását