2022. december 4. - Borbála, Barbara

Megakadályozzák-e hogy a családok a keresetük 80 százalékát rezsire költsék?

Az illetékes miniszter tárgyal majd a szolgáltatókkal a közszolgáltatások árairól - közölte Navracsics Tibor.
2010. május 31. hétfő 17:45 - HírExtra
A közigazgatási és igazságügyi miniszter az első kormányszóvivői sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy a kabinet tárgyal-e a gáz áráról a szolgáltatókkal, azt válaszolta: erre még nem került sor; ismert a szolgáltatók álláspontja, a kormánynak viszont "más álláspontja" lesz.

Hozzátette: válsághelyzetben ellen kell állni az inflációs nyomásnak is, "fogni kell az árakat", és meg kell változtatni azt a helyzetet, hogy a családok a keresetük 80-85 százalékát rezsiköltségekre költik.
Navracsics Tibor a kormány nevében érdemben nem kommentálta, hogy a monetáris tanács 5,25 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot hétfői kamatdöntő ülésén.

Újságírói kérdésre úgy reagált: a Fidesz még ellenzéki pártként is úgy gondolta, azért, hogy a vállalkozók minél könnyebben juthassanak hitelhez - ami felpörgetheti a gazdaságot -, az a jó, ha minél alacsonyabb a kamatszint. "Mindig is ösztönöztük a monetáris tanácsot arra, hogy ha lehet, csökkentse - természetesen az ésszerűség keretein belül - a kamatszintet. Időnként hallgattak ránk, időnként nem, ha jól hallom, akkor most éppen nem" - mondta Navracsics Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását