2024. május 9. - Gergely

Terelés, a tények helyett

Szilvásy György szerint Orbán Viktornak az elmúlt napokban tett megnyilvánulásai az adatgyűjtési ügyben egyfajta figyelemelterelést szolgálnak, de hogy minek az érdekében, azt nem tudja. A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter újsá
2008. október 8. szerda 16:57 - Hírextra
Orbán Viktor a Blikk szerdai számában erősítette meg az MTI korábbi információját, amely szerint azt gyanítja, hogy a megfigyelési ügyben a célpont Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója volt. Az MTI hétfőn írt arról, a Fidesz zárt frakcióülésén Orbán Viktor utalt arra, hogy a megfigyelési ügy mögött az oroszok lehetnek, és emlékeztetett arra is, hogy az OMV Mol-felvásárlási próbálkozásai mögött is az oroszokat sejtették. (Csányi Sándor kedden eladta valamennyi Mol-részvényét.)Szilvásy György szerint egyik állításra sem utal semmilyen jel.

A miniszter kitért arra: a kormány elméletileg támogathatónak tartja a Tóth Károly (MSZP) által kezdeményezett törvényjavaslatot, amely a titkos adatgyűjtés eszközeinek beszerzését és birtokolását szabályozná. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a jogszabályi környezet alaposabb vizsgálatára van szüksége, mielőtt végleges választ adna.

A miniszter hozzátette: a szakszolgálatok vezetői is felajánlották segítségüket a törvényjavaslat kidolgozásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását