2024. május 2. - Zsigmond

Lakást olcsóbban?

A piaci árnál olcsóbban juthatnak új lakáshoz pályakezdő fiatalok Szekszárdon - közölte a tolnai megyeszékhely polgármestere szerdán az MTI-vel.
2008. október 8. szerda 18:28 - Hírextra
Horváth István elmondta: a kedvezmények kidolgozása folyamatban van, jelenleg a lakások önköltségének számítását végzik. A tervek szerint alacsonyabb áron juthatnak majd lakáshoz például azok, akik gyermeket vállalnak, vagy azok a pályakezdők, akik legalább öt évre letelepednek a megyeszékhelyen - tette hozzá.

A kedvezményekről várhatóan október végén dönt a város közgyűlése, de az önköltségi áron alul nem értékesítik az ingatlanokat - hangsúlyozta a polgármester.

A lakásépítést a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. bonyolítja, az önkormányzat kezességet vállal a beruházáshoz - közölte Horváth István. Emlékeztetett arra: Szekszárdon önkormányzati beruházásban a rendszerváltás óta nem épültek lakások.

Kiss Gyula, a vagyonkezelő cég igazgatója elmondta: a tervtanács már elfogadta a három épületben összesen 68 lakást magába foglaló együttes tanulmánytervét. Becslése szerint a beruházás legalább félmilliárd forintba kerül. Körülbelül 250 ezer forintos négyzetméteráron kínálják majd a 40-100 négyzetméteres lakásokat. Ez a városközponti új lakások árához közelít - jegyezte meg.
"A plusz ezekben a lakásokban az lesz, hogy az átlagosnál lényegesen jobb hőszigeteléssel készülnek, és az alacsony fenntartást szolgálja az épület tájolása, illetve a korszerű nyílászárók beépítése is" - mondta az igazgató.

Hozzátette, hogy az építkezés 2009 tavaszán kezdődik, s jó esetben ősszel beköltözhetnek az első lakók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását