2024. április 27. - Zita

"500 bizony dalolva ment.."-de nem ment

A reggeli műszakba beosztott, kizárólag a közvetlen gyógyítást végző 501 dolgozó közül 83-an sztrájkoltak szerdán az egri kórházban - mondta az MTI-nek a jelenléti ívek összesítését követően az intézmény ápolási igazgatója.
2008. október 8. szerda 14:25 - Hírextra
Ez azt jelenti, hogy a dolgozók 14 százaléka vett részt a munkabeszüntetésben - közölte Szloboda Imréné.Az intézményben működő szakszervezetek azt követelik, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel az intézmény működtetéséről szóló, a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződést.

Ugyanakkor a nyomásgyakorlás újabb eszközeként félpályás szerdán útlezárást tartanak a városba bevezető két főútvonalon a kórház átadása ellen tiltakozók.

Andornaktálya határában kilenc gépkocsit számolt meg az MTI tudósítója a reggeli órákban. "Magyar beteg gyógyulna, HospInvest ha lódulna". "A kormány háborút folytat a nép ellen, a megye meg a Markhot ellen" - volt olvasható a nemzeti színű zászlókkal feldíszített autókra kihelyezett transzparenseken.

A másik úton, a 25-ös főút Egerbe vezető szakaszán a város határában 12 autó állta el a fél útpályát. Itt a nemzeti színű zászlók között feltűnt a Magyar Kommunista Munkáspárt jelvénye és a vörös zászló is.

A lezárás következtében hosszú sorok alakultak ki az útszakaszon a reggeli csúcsforgalomban. A félpályás lezárások este 6-ig tartanak.Hegyaljai Judit, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) intézményi vezetője az MTI-nek elmondta: a vasárnapi ügyeletnek megfelelő ellátást nyújtják a sztrájkhoz csatlakozó dolgozók: a sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátás működik, ám a tervezett, nem sürgős műtétek elmaradhatnak - közölte az érdek-képviseleti vezető.

A munkabeszüntetés első napján, hétfőn a dolgozók 16, kedden pedig 13 százaléka sztrájkolt.
Minderre azt követően került sor, hogy a szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés március 25-én jóváhagyta azt a szerződést, amelynek alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. üzemeltetheti a Markhot Ferenc Kórházat.

A cég szeptember 29-én megkapta az engedélyt az intézmény működtetésére a népegészségügyi szolgálattól, s november 1-jén veszi át a kórházat.A HospInvest korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az általa üzemeltetett gyöngyösi, hatvani és parádfürdői kórházakban ellátást nyújt mindazoknak, akiket az egri kórházból a sztrájkolók elküldenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását