2024. március 29. - Auguszta

Többet állunk sorban, mint az átlag

A legtöbb időt Magyarországon, Oroszországban, Romániában és Törökországban töltik sorban állással az emberek - állapította meg a Mystery Shopping Providers Association (MSPA) nevű szervezet. Magyarországon Budapest és 7 vidéki nagyváros vett részt a bank
2008. október 7. kedd 19:08 - Hírextra
A kutatás 21 európai ország részvételével zajlott és egy hét alatt összesen 2552 helyszínen figyelték a sorban állást a próbavásárlók.

Magyarországon átlagosan 8 fő áll előttünk a sorban, szemben az európai 3-4 fővel. A várakozási idő az átlagnál több Magyarországon: legalább 5 perc az európai 3-4 perccel szemben.

Ausztriában, Portugáliában, Svédországban, Dániában és Írországban haladnak leggyorsabban a sorok. A vizsgált helyeken - Európában és Magyarországon is - a postán számíthatunk a leghosszabb idejű tétlenkedésre.

A magyar próbavásárlóknak egy szegedi postán és egy debreceni bankban kellett a legtöbb időt tölteniük: mindkét esetben 35 perc volt a várakozási idő, és átlagosan is ezek a kategóriák vezetik a rangsort.

Míg az összes ország átlagát nézve 100-ból 17 ember elégedetlenkedik a hosszú sorban állás miatt, addig itthon az embereknek több mint negyede ad hangot bosszúságának.
A leghosszabb sorban állási időt Milánóban mérték egy vasúti jegypénztárban: 118 embert kellett kivárni az ügyfélnek, mire sorra került - 1 óra 50 perc múlva.
Az Egyesült Királyságban a legkedvesebbek és legsegítőkészebbek az eladók. Az osztrákoknak mindössze 3 százaléka reklamál a várakozás hosszúsága miatt: igaz nyugati szomszédunk a leggyorsabban haladó sorok országai közé tartozik.
Magyarországon a kiszolgálási helyeknek kevesebb mint 30 százalékában alkalmaztak egysoros rendszert, ami azt jelenti, hogy egy sorban állnak a várakozók, és az éppen megüresedő pénztárhoz lép a következő - állapítja meg a ClientFirst Consulting Kft, amely hazánkban a felmérést végezte.
A tesztelt egységeknek 22 százalékában tettek lépést annak érdekében, hogy a várakozási időt valahogy csökkentsék, többnyire a vevők által jónak tartott megoldással, azaz további pénztárak megnyitásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását