2024. április 28. - Valéria

A FIFA megállapodott a lengyel kormánnyal

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke bejelentette, hogy egyelőre nem kell szankciótól tartania a lengyel tagszövetségnek (PZPN), miután a futballszervezet megállapodott a kormánnyal.
2008. október 6. hétfő 16:43 - Hírextra
A svájci sportvezető elmondta, hogy pár perccel a hétfő déli 12 órára megadott határidő előtt közös levél érkezett a kormánytól és a PZPN-től, melyben a szemben álló felek arról tájékoztatták a FIFA-t, hogy sikerült kompromisszumos megoldást találni a vitás kérdések rendezésére.
A FIFA közleménye szerint a lengyelek garanciát vállaltak arra, hogy a PZPN-t ideiglenesen irányító felügyelőbiztost a lehető legrövidebb időn belül visszahívják és ismét legitim vezetősége lesz a futballszövetségnek.
A FIFA azért fenyegette meg tagságának felfüggesztésével a PZPN-t, mert múlt hétfőn Miroslaw Drzewiecki sportminiszter a lengyel futballszövetség teljes vezetőségét visszahívta és a nemzetközi szövetség szabályai szigorúan megtiltják, hogy a kormány beavatkozzon a sportági szövetség belügyeibe.
A sportminiszter lépését azzal indokolta, hogy a PZPN jogszabályellenesen működik és nem tesz meg mindent a sportágat jellemző korrupció megszüntetéséért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását