2024. április 20. - Tivadar

Lulu első napja a szülőszobán

„Egyelőre nincsenek fájások, a következő néhány napban nem várható ellés” – tájékoztatott bennünket Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársa. Lulu első szülőszobai napjáról, és a várandóság szépségeiről beszélgettünk.
2008. október 4. szombat 11:59 - Molnár Miklós
Lulu egyelőre csak a napfürdőt élvezi. Még nem látszanak rajta az ellés közeledtét jelző viselkedésváltozások: fel-alá járkálás, ingerültség, idegesség. Kerekedik a pocakja, ezért feleslegesen már nem szaladgál, csak lassan döcög jobbra-balra, s élvezi az életet.

Az ügyelet már folyamatosan működik, a kollegáknak egymásnak adják át a szolgálatot. Éjjel-nappal van valaki, aki Lulu közelébe teljesíti feladatát, figyeli a monitorokat, így ha bármi történik, egyből riasztani tudja az illetékeseket.

A legutóbbi ellés teljesen rendben zajlott le, sajnos 2005-ben volt egy halva születéses esetünk. Akkor maga a vemhesség tizenhat hónapja teljesen rendben zajlott le, az ellés napján következett be egy elháríthatatlan komplikáció. Néhány órával a tényleges világrajövetel előtt elszakadt a köldökzsinór, ami fulladást okozott az állatnál. A születés után azonnal megpróbálták újraéleszteni a kicsit, az orvosok szívmasszázst alkalmaztak, de annyi idő telt el a szakadás és a születés között, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

„Bízunk benne, hogy most semmi ilyesmi nem fog történni. Alapvetően bizakodóak vagyunk, hisz a legutóbbi ellésnél, 2007-ben sem volt semmilyen gond. Természetesen minden várható problémára felkészülünk: az újraélesztéshez szükséges eszközök most is kéznél lesznek, és adott esetben a mesterséges nevelés problémáját is meg fogjuk tudni oldani (lesz cumisüveg és megfelelő tej).” – mondta a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Megtudtuk, hogy Lulu jól viselte az átköltözést. Volt már hasonló helyzetben, így ez nem újdonság a számára. Teljesen nincs elzárva orrszarvú társaitól, csak az üzemeltetési és látogatási terekre vonatkozik a hermetikus elszigeteltség. A másik két állat sem közvetlen kapcsolatba van vele, de egy légtérben vannak, aminek köszönhetően hallja és érzi őket. Az ápolók is mind ismertek a számára, így semmi olyan nincs, ami idegen, vagy új lenne neki.

A Kedves Olvasók Lulu minden percét figyelemmel követhetik a hirextra.hu oldalon.
Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását