2024. május 4. - Mónika, Flórián

Zawlocki nem mond le a FIFA-ultimátum ellenére sem

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ultimátumával dacolva nem mond le a lengyel tagszervezetet (PZPN) átmenetileg felügyelő biztos, Robert Zawlocki.
2008. október 3. péntek 16:23 - Hírextra
"Csak annyit mondhatok, hogy nem távozok a posztról. Engem a Lengyel Olimpiai Bizottság bízott meg, ezért ő is hívhat vissza" - mondta Zawlocki.

A FIFA szerdán azt közölte, hogy a lengyel kormánynak jövő hétfőig vissza kell állítania a helyi futballszövetség vezetését, ellenkező esetben kilátásba helyezte a PZPN tagságának felfüggesztését. Ez egyben azt is jelentené, ha nem helyezik vissza tisztségeikbe a lengyel futball irányítóit, akkor a válogatott csehekkel vívandó október 11-i, és a négy nappal későbbi, szlovákok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzése elmaradhat, s a két riválisnak ítélik a meccsek három pontját 3-0-ás gólkülönbséggel.

A FIFA és az európai szövetség (UEFA) kedden úgy foglalt állást, hogy nem ismeri el a PZPN új irányítóit. Miroslaw Drzewiecki lengyel sportminiszter hétfőn hívta vissza a PZPN vezetőségét, és javaslatára a Lengyel Olimpiai Bizottság (PKOL) Robert Zawlocki személyében átmenetileg felügyelő biztost bízott meg a dirigálással.

Drzewiecki döntését azzal indokolta, hogy a futballszervezet előzetes ígéreteivel szemben nem tette meg a szükséges lépéseket a korrupció megszüntetése érdekében, ezenkívül a PZPN alapszabályának több pontja megítélése szerint jogellenes volt. Az UEFA és a FIFA leszögezte, továbbra is a Michal Listkiewicz vezette szövetséget tekinti legitimnek.
Az ügynek lengyel sajtóértesülés szerint olyan következménye is lehet, hogy az UEFA elveszi a 2012-es Eb rendezési jogát az országtól, amely Ukrajnával közösen lenne házigazda.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását